De invloed van VR op de trainingswereld

Man met VR bril

Het gebruik van VR (virtual reality) en AR (augmented reality) kan van grote invloed zijn op het dagelijks leven. De technologie blijft zich ontwikkelen, en dit zorgt ervoor dat ons leven op verschillende fronten een stuk makkelijker wordt. Een passend voorbeeld is de nieuwste manier van trainen voor bedrijven in de industrie. Een virtual reality omgeving geeft de mogelijkheid om verschillende bedrijfssituaties direct te ervaren, zonder dat daarvoor de productie hoeft worden stopgezet. Met de toevoeging van deze praktische ervaringen zijn medewerkers nog vollediger opgeleid dan voorheen, en kunnen ze veiligheidsrisico’s beter identificeren.

VR bij bedrijfstrainingen

Trainen op het gebied van veiligheid in de industrie draait niet alleen om de vereiste theoretische kennis. Het belangrijkste is het veilig kunnen werken op de werkvloer, voor zowel jezelf als met je collega’s. Een praktijkopstelling kan niet altijd een volledig inzicht in de werkelijkheid bieden en de mogelijke gevaren die zich kunnen voordoen. Dat kan resulteren in een zogenoemde ‘blind spot’ bij medewerkers. Een toepassing van Virtual Reality kan hiervoor de oplossing bieden. Met deze innovatieve aanpak kan de medewerker verschillende bedrijfssituaties direct ervaren, zonder dat hiervoor de fabriek hoeft te worden stilgelegd. Dit draagt bij aan het efficiënt en veilig opleiden van medewerkers in de industrie.

Cursus met een praktische aanpak

De nen 3140 vop cursus is bedoeld voor iedereen die aan elektrotechnische installaties werkt met een beperkt elektrisch risico. Gedurende deze cursus worden verschillende praktijksituaties en scenario’s doorgenomen, die medewerkers opleiden voor een veilige werkdag in de industrie. Onderwerpen die in deze eendaagse cursus aan bod komen zijn de wet- en regelgeving, elektrische risico’s, veiligheid, verschillende werkzaamheden en de essentiële stappenplannen & procedures. Met de afronding van deze cursus is de medewerker op de hoogte van de regelgeving van veilig werken aan of in de nabijheid van elektrische installaties.

Een passend opleidingsplan

Het goed en continu opleiden en ontwikkelen van medewerkers draagt bij aan een gezond werkklimaat in de industrie. Niet alleen omdat het veelal essentieel is voor de wet- en regelgeving, maar ook omdat het zorgt voor tevreden medewerkers binnen de organisatie. Met een passend opleidingsplan wordt een heldere structuur opgesteld vanuit de strategie en doelen van de organisatie. cbtresultaatuitopleiden.nl is dé opleider voor bedrijven in de industrie. Met verschillende oplossingen als een digitale leeromgeving, maatwerk & incompany en een goed onboardingprogramma zorgt Cbt dat jouw organisatie zich op eigen tempo kan ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *