Hoe kan ik gemakkelijk zelf mijn wasmachine repareren?

Een plas water, een raar geluid en/ of er gebeurt niks. Allemaal vervelende problemen die wel eens voor kunnen komen bij een kapotte wasmachine. Een wasmachine gebruiken we dagelijks en zonder zijn we niet meer gewend. Jij hebt besloten om zelf je wasmachine te gaan repareren, wat goed! Je vraag je af hoe je dit moet doen. Lees snel verder want daar gaan wij jouw antwoord op geven.

Een storing

Tegenwoordig tonen wasmachines foutcodes aan, erg handig! Als je weet wat deze betekend dan… Maar geen zorgen, internet staat vol met antwoorden. Zoek de foutmelding op en wie weet heb jij meteen je antwoord.

Geluiden

Een wasmachine hoort over het algemeen stil te zijn. Maar jij hoort hoogstwaarschijnlijk een hoop kabaal en herrie. Hieronder een overzicht van wat je kan doen bij de volgende geluiden:

  • Zacht gerommel: dit duidt op versleten kogellagers. Dit kan je checken door te kijken of je speling voelt als je de voorkant van de trommel beweegt. Is de wasmachine verder nog in een goede staat? Dan kan jij de lagers vervangen.
  • Ratelend geluid: dit duidt op een voorwerp tussen de trommel en kuip. Verwijder het verwarmingselement en haal het voorwerp weg. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een muntje.
  • Deinzen: dit duidt op versleten schokbrekers of kapotte veren. Vervang de schokbrekers en controleer de staat van de veren. 

De deur gaat niet open

Je was is klaar en de deur gaat niet open. Dit kan erg vervelend zijn. Is er geen spraken van een kinderslot of water in de trommel? Dan is de deurgreep waarschijnlijk kapot. Achter de wasmachine kan je een handmatige ontgrendeling vinden. Dit kan je achter het klepje van de afvoerbuis onder de trommel vinden.

De trommel draai niet

Controleer goed of er niks tussen de drommel en kuip is geraakt. Krijg je er geen beweging in? Dan zit er een obstakel die de boel blokkeert. Wanneer wij wel draait is de V-snaar kapot. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *