Hoe kan ik weten welke videokaart ik heb?

Zo weet je welke videokaart in je computer zit.

Stel je voor, je bent super enthousiast om je eigen vlog te starten of een nieuwe video game te kopen. Je hebt het online opgezocht en de game leek super leuk! Maar je hebt een goede videokaart voor je computer nodig om het spel soepel te laten verlopen. Dit kan een probleem zijn. Sommige games hebben hele hoge graphics en je hebt daar echt een goeie videokaart voor nodig. Maar hoe kom je er aan? 

Videokaart bepalen

Er zijn heel veel merken voor videokaarten. Als wij ze allemaal gaan benoemen, dan zijn wij nog wel een paar dagen bezig. Sommige mensen zetten zelf hun computer in elkaar, dan wordt elk onderdeel afzonderlijk in een andere doos bij u afgeleverd. In een doos werd ook je videokaart meegestuurd. De fabrikant en de naam van de videokaart staan ​​vermeld op de verpakking van de doos. Dan kun je je videokaart met precisie identificeren. Maar veel mensen kopen gewoon een complete computer, of laten hun computer door iemand anders bouwen. Het is normaal dat je dan niet helemaal weet wat er precies in je computer zit.

Gelukkig is daar een oplossing voor! Je kunt gemakkelijk leren welke videokaart jouw computer heeft. Om toegang te krijgen tot systeeminformatie, selecteer je:

  • Stap 1: Start
  • Stap 2: Accessoires
  • Stap 3: Systeeminformatie

Kies vervolgens Weergave in het menu. Welke videokaart je hebt staat achter Naam. Wanneer je dit ziet, weet je meteen of het werkt met het computerspel dat je van plan was te kopen. Altijd handig om even na te kijken, voordat je tientallen euro’s besteed aan een game!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *