Hulpmiddelen voor meer veiligheid in de werkplaats

yellow and black fork lift

Veiligheid, het staat ten alle tijden voorop! Veilig en zonder zorgen naar je werkplaats gaan geeft een gerust gevoel. Niet alleen voor jou maar voor iedereen binnen het bedrijf. Zo voorkom je onnodige ongelukken en andere vervelende gevallen. Maar hoe maak jij je werkplaats veilig? Lees snel verder voor onze handige tips!

Automatisering

Dit speelt de laatste jaren een grote rol binnen bedrijven. Met automatisering bedoelen we bijvoorbeeld deuren die automatisch opengaan (jij hoeft daarvoor niets te doen). Het voordeel van automatisering is dat jij je alleen kan focussen op jouw taak zonder afleiding. Een voorbeeld: je loop met zware spullen in je handen en trekt de deur achter je dicht. De zware spullen vallen op je voet. Dit zijn vervelende situaties die je graag wilt voorkomen. 

Kledingvoorschriften

Je hebt het vast wel eens meegemaakt als kind zijnde. Je gleed uit en schaafde met je blote knieën over de grond. Een vervelende en pijnlijke situatie. Je kan je dus ook wel voorstellen dat jij met een lange broek minder schade aan je knie had gehad. Dit geld ook voor ongevallen op de werkplaats. Wanneer er een ongeval plaats vindt is de schade minder groot bij het dragen van lange en beschermende kleding.

Smartwatch

Een smartwatch, hierop heb je vele handige opties. Denk hierbij aan: een klok, hartslag, stappenteller, timer en bellen. Stel, er heeft een ongeval plaats gevonden waarbij niet één van de collega’s in zicht is dan kan je gemakkelijk en snel bellen via de smartwatch. 

Helm

Het hebben van bescherming is altijd een veilige optie. En bescherming aan het hoofd is zeker handig. Werk je met zware en grote producten? Dan kan een helm zeker een handige oplossing zijn. Dit biedt extra veiligheid op de werkplaats en bescherming voor jezelf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *