Solliciteren naar een technisch beroep zonder een technische achtergrond? Hier moet je aan denken! 

solliciteren technisch beroep

Zit je momenteel niet op je plek bij je huidige baan? Voel je je onprettig onder de werkomstandigheden of wordt je gewoon te weinig uitgedaagd. Dan vraag je je misschien ook af of iets geheel anders niet beter bij je past. Misschien heb je altijd al een baan als technicus geambieerd, maar durfde je deze stap nooit te nemen. Dan ben je zeker niet alleen. Er heerst momenteel een enorm tekort aan goede arbeidskrachten in de technische sector. 

Dat biedt ook voordelen. Mede door dit tekort zitten werkgevers namelijk enorm te springen om nieuwe arbeidskrachten die enthousiast worden van het werk. Dit geldt zelfs voor mensen die nog niet eerder een techniek opleiding hebben gedaan, maar dit wel graag zouden willen doen. Solliciteren naar een technisch beroep zonder een technische achtergrond is dan ook zeker mogelijk. Hoewel je kansen binnen de arbeidsmarkt zonder ervaring lager liggen, zijn er wel enkele dingen die je kunt doen om jouw positie aantrekkelijker te maken. In dit artikel vertellen we je precies waar je aan moet denken. 

Er is een enorm tekort aan arbeidskrachten

Kies voor een opleidingsinstituut 

Een fantastische vacature techniek specialist ontdekt? Maar heb je helemaal geen ervaring binnen de technische sector? Trek dan de stoute schoenen aan en breng hier verandering in. Door het ruime tekort aan goede arbeidskrachten zijn er ook steeds meer opleidingsinstituten ontwikkeld. Dit zijn plekken waar je terecht kunt voor intensieve trainingen om binnen korte tijd zelf aan de slag te gaan binnen de sector. Goed voorbeeld is Strevon. Met een opleiding bij Strevon stoom je jezelf binnen slechts 1,5 jaar klaar voor de arbeidsmarkt. In de tussentijd zit je ook niet stil. Je doet ervaring op bij een  leerbedrijf dat bij je pasten ontvangt hierbij ook al een prima salaris. Dat maakt omscholen een stuk aantrekkelijker en geeft jou de mogelijkheid om de baan van je dromen te vinden. 

Gewoon solliciteren 

Dan zijn er ook nog mensen die gewoon de kans wagen. Er is nou eenmaal een groot tekort en hierdoor zien we ook dat werkgevers soms geheel andere kansen aangrijpen. Want hoe mooi is het nou om iemand binnen het eigen bedrijf op te leiden? Eventueel met behulp van een officieel opleidingsinstituut. Het leuke van de technische sector is dat het meeste in de praktijk wordt geleerd. Wanneer men hier tijd voor heeft, kunnen ze dus soms iemand onder hun hoede nemen. Daarom is het helemaal niet gek om eens een kansje te wagen en gewoon te solliciteren. 

Wees er wel duidelijk in dat je nog helemaal geen kennis of ervaring hebt in de technische sector. Je moet altijd eerlijk zijn in je cv en de mogelijke gesprekken die zullen volgen. Probeer ze te overtuigen met je motivatie en vertel waartoe je bereid bent om bij dit bedrijf werkzaam te zijn. Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *