Zonder ervaring werken in de techniek? 2 tips!  

Zonder ervaring werken in de techniek? 2 tips!

Is een technisch beroep altijd al jouw grote droom geweest? Maar is het je om wat voor reden dan ook nooit gelukt om een technische opleiding te volgen? Heb je misschien de afgelopen jaren juist in een geheel andere branche gewerkt? Dan lijkt het misschien alsof de drempel om jouw droom waar te maken veel te hoog zal zijn. Maar niets is minder waar. Want ook zonder ervaring of opleiding is werken in de techniek mogelijk. Maar hoe pak je dit dan aan? Hieronder volgen twee handige tips om je op weg te helpen.

1. Volg een BBL-traject

 
Werken in de techniek is voor iedereen mogelijk. De slimste en snelste manier om dit te doen is door het volgen van een BBL-traject. Er zijn verschillende elektrotechniek opleidingen waarbij dit mogelijk is. Het doel van een leer-werk traject is dat je de meeste kennis direct in de praktijk opdoet. Technische vaardigheden leer je immers het snelst door ze ook direct uit te voeren. Je kunt simpelweg niet alles uit een theorieboek leren. Bijkomend voordeel is dan ook dat je direct bij een technisch bedrijf aan de slag kunt en vanaf de eerste dag ook salaris ontvangt. Natuurlijk zal dit nog niet zijn wat je gewend was, maar het salaris groeit naarmate jouw ervaring en kennis toeneemt. Doordat je direct salaris krijgt, is de drempel om je te laten omscholen ook minder hoog. Er komen immers nog altijd inkomsten binnen, waardoor dit geen financiële problemen hoeft op te leveren.  

 
Veel werkgevers zijn tegenwoordig bereid om ongeschoold personeel aan te nemen op de voorwaarde dat ze een BBL-traject gaan volgen. Sommige bedrijven werken bijvoorbeeld standaard samen met opleidingsbedrijven zoals Strevon. Strevon is een opleider en detacheerder die zich vooral focust op omscholers. Ze bieden diverse opleidingen aan om meer nieuwe mensen voor de technische sector aan te trekken. Denk bijvoorbeeld aan een elektrotechnicus opleiding die je kan volgen.  

2. Trek de stoute schoenen aan

Denk nooit bij voorbaat dat het toch niet gaat lukken om die ene baan te bemachtigen. Werkgevers zijn tegenwoordig vooral op zoek naar gemotiveerd personeel. Zij hebben veel meer aan iemand die echt bereid is om te leren en zijn tijd te investeren in het bedrijf, dan aan iemand die wel over de nodige opleidingen beschikt maar altijd gedemotiveerd op het werk verschijnt. Zie je dus een vacature die jou echt aanspreekt? Wees dan niet bang om de stoute schoenen aan te trekken en de werkgever een berichtje te sturen. Er is soms meer mogelijk dan je denkt.  

Zonder ervaring werken in de techniek? 2 tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *